Sant Andreu Salut, Premi ACRA a la Sostenibilitat pel projecte que busca eliminar plàstics d’un sol ús

La Fundació Sant Andreu Salut ha estat guardonada en la 21a edició dels Premis ACRA, acte de lliurament de guardons del sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència. En concret, l’Associació Catalana de Recursos Assistencial (ACRA) ha atorgat a Sant Andreu Salut el Premi ACRA a la sostenibilitat pel projecte “SAS Zero Plàstic” (#SASZeroPlastic), que té com a objectiu eliminar progressivament el plàstic d’un sol ús dins les instal·lacions de totes els centres de la Fundació.

El projecte, iniciat fa quatre anys a la Residència i Centre de Dia Sant Andreu, va començar amb la substitució de les bosses de plàstic per recollida de roba bruta per bosses fetes a partir de residus tèxtils reutilitzats generats al mateix centre. Una iniciativa que permès reduir l’ús de més d’un centenar de bosses de plàstic al dia i que s’està deplegant a totes les residències de la Fundació.

A més, totes les residències, centres de cia i habitatges amb Serveis de Sant Andreu Salut ha eliminat completament els gots culleretes de plàstic d’un sol ús, substituint-los per gots de vidre i culleretes reutilitzables. Accions que formen part d’un esforç més ampli per aconseguir l’eliminació total dels plàstics d’un sol ús a tots els nostres centres, a més de reduir el consum d’aigua i integrar alternatives digitals per minimitzar l’ús del paper.

Suport de les voluntàries de l’Hospital Sant Andreu

Per dur a terme el projecte SAS Zero Plàstic, Sant Andreu compta amb el suport de les voluntàries de l’Hospital, que amb els residus tèxtils utilitzats fabriquen les bosses per destí de la roba de les persones ateses que va a la bugaderia.

La 21a edició dels Premis ACRA s’ha celebrat aquest dijous al vespre al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Per part de Sant Andreu Salut hi han assistit la patrona Mariona Homs i la directora de l’Àmbit d’Atenció a la Dependència, Dolors Fitó, a més de part de l’equip que ho ha fet possible: la gerocultora Verónica Piernagorda, la infermera Gala Garcia (responsable higiènic-sanitari) i la directora de la Residència Sant Sadurní de Callús, Núria Aguilar, a més de l’equip de voluntàries.

 

Notícia: https://www.regio7.cat/manresa/2023/12/01/sant-andreu-salut-premi-acra-95336677.html